Superlatieven schieten tekort om Afrika’s beroemdste wildpark, Serengeti Nationaal Park, te beschrijven. Alles hier is mooier, groter en indrukwekkender. Van ’s werelds grootste landzoogdier migratie tot de hoogste concentratie leeuwen in Afrika en de meest schilderachtige landschappen. Dit is Afrika op z’n best. Om er zeker van te zijn dat je alles uit je safari haalt, hierbij een lijstje met de 7 beste attracties en activiteiten in Serengeti Nationaal Park.

1. De Grote Trek

Een de meest indrukwekkende natuurverschijnselen ter wereld is toch wel de Grote Trek in de Serengeti en Masai Mara. In colonnes van soms wel 40 km lang, denderen miljoenen gnoes en zebra’s over de savanne, op zoek naar vers gras en water. Enorme stofwolken die opwaaien, kuddes die zich vanaf de hoge oevers in de rivier storten en roofdieren die de aanval inzetten. Dit ongelooflijke natuurspektakel, boordevol schoonheid en drama, is bijna het hele jaar door te bewonderen in verschillende delen van de Serengeti. Met stip een van de meest bijzondere attracties in Serengeti.

2. Grumeti Rivier

De spectaculaire rivieroversteek van duizenden gnoes en zebra’s bij de Grumeti Rivier is te zien in talloze natuurdocumentaires. Rond mei en juni bereiken de eerste kuddes de Grumeti Rivier, in het westelijke deel van de Serengeti. Dit is de tijd om de legendarische oversteek te bewonderen. De dieren vormen eerst een mega kudde voordat ze de snelstromende Grumeti Rivier, vol hongerige krokodillen, trotseren. Het is een strijd om leven en dood, dat indrukwekkende maar ook dramatische beelden oplevert. Met recht een van de meest spectaculaire attracties in de Serengeti die je niet mag missen.

3. Moru Kopjes

Als je de zwarte neushoorn wilt spotten, maak je de meeste kans in het gebied rond de Moru Kopjes. In dit zuidelijke deel van centraal Serengeti vind je ongeveer 30 neushoorns. Ook zie je veel granieten rotsblokken die boven de omringende grasvlakte uitrijzen, de zogenaamde Kopjes. Dit is de favoriete plek van leeuwen, luipaarden en cheeta’s om uit te rusten of uit te kijken over de savanne. De Kopjes bieden niet alleen schaduw, maar ook smalle waterpoeltjes. Op sommige rotsen kun je eeuwenoude schilderingen van de Masai bewonderen. Vergeet tot slot niet de bekende ‘Gong Rock’, die vroeger werd gebruikt als muziekinstrument.

4. Seronera Rivier Vallei

De Seronera Vallei, in het centrale deel van de Serengeti, is een van de meest populaire regio’s. Nergens in dit wildpark vind je een grotere verscheidenheid aan wilde dieren. Vanwege het unieke ecosysteem is dit een van de beste plekken om grote roofdieren te spotten zoals leeuwen, luipaarden, cheeta’s en hyena’s. Ook olifanten, giraffen en nijlpaarden zijn hier het hele jaar door in overvloed te zien. Maar het piekseizoen is toch wel van april tot en met mei wanneer de vlakte zich vult met migrerende gnoes, zebra’s en gazelles.

5. Nijlpaardenpoel

Heb je weleens honderden nijlpaarden opeengepakt in een waterpoel gezien? De Retina Hippo Pool in de Serengeti is de ‘place to be’ als je van nijlpaarden houdt. Het is een fascinerend gezicht om al die oogjes boven het wateroppervlak te zien uitsteken. Geniet van de spelende baby nijlpaardjes en de mannetjes die indruk proberen te maken door hun bek wijd open te sperren en hun imposante tanden te tonen. Dit is overigens een van de weinige plekken in de Serengeti waar je uit de auto mag om foto’s te maken.

6. Wandelsafari

Doe een stap terug in de tijd en voel jezelf een echte ontdekkingsreiziger tijdens een wandelsafari in de Serengeti. Je zult merken dat de natuur meer tot leven komt wanneer je de Serengeti te voet ontdekt. Snuif de geur op van de wildernis, voel de zwoele Afrikaanse wind door je haren en luister naar het gebrul van leeuwen in de verte. Als je zintuigen komen tot leven wanneer je onderdeel wordt van je omgeving en hetzelfde pad bewandelt als olifanten, giraffen en buffels. Een wandelsafari is ook een mooie kans om de meer afgelegen gebieden te ontdekken, ver weg van de drukte en safari jeeps.

7. Ballonvaart

Zweef over de eindeloze vlaktes van de Serengeti bij zonsopgang. Ervaar de Serengeti vanuit een uniek perspectief, terwijl grote groepen wilde dieren onder je voorbij trekken. De ongelooflijke stilte en rust op deze hoogte, samen met de schitterende panorama uitzichten, maken deze ballonvaart een onvergetelijke ervaring. Na de vlucht van ongeveer een uur, wordt je getrakteerd op een champagneontbijt op de Afrikaanse savanne. En wees eerlijk, er zijn slechtere plekken om je ontbijtje te nuttigen.

Zoek jij een tekstschrijver die voor je blogt? Neem dan gerust contact met me op.

Pin It on Pinterest

Share This